• Domov
  • Novinky
  • 8 důvodů, kvůli kterým je tetování vlasů ideální volbou při částečné nebo úplné ztrátě vlasů

8 důvodů, kvůli kterým je tetování vlasů ideální volbou při částečné nebo úplné ztrátě vlasů

Tetování vlasů je bezpečnou, sterilní a bezbolestnou metodou, při které jsou imitovány jednotlivé vlasy a tím dochází k eliminaci lysých míst. Tento zákrok nepředstavuje pro klienty žádné vedlejší nežádoucí účinky a je vhodný pro všechny ženy i muže, a proto jsme se rozhodli shrnout pro Vás v tomto článku všechny důvody, kvůli kterým byste měli proceduru podstoupit. V závěru je popsán obvyklý průběh mikropigmentace.

Proč byste měli pigmentaci vlasů podstoupit

  1. Efektivní řešení řady problémů

Pigmentace vlasů je vhodná v případě částečné i úplné ztráty vlasů. Odstraňuje lysá místa a řeší problém vysokého čela a ustupujících koutů.

Trichopigmentace je vhodná i v případě, kdy chcete schovat jizvu po nehodě či operaci.

  • Bezpečnost provedení

Zákrok je zcela bezpečný, sterilní i bezbolestný. Používají se barvy, které byly k pigmentaci vlasů přímo vyvinuty. Před aplikací se na pokožku hlavy nanášejí lokální anestetika.

  • Rychle viditelné výsledky a rychlost celé procedury

Výsledný efekt se dostaví hned po aplikaci. V prvních dnech po proceduře je pigment hodně výrazný a je proto nutné počkat pár dnů, než se barva ustálí. Výhodou je, že se barvy nijak nerozpíjí, ani nemění svůj odstín.

Zákrok se provádí nejčastěji ve dvou krocích v časovém intervalu 1 – 3 měsíců. Délka jedné procedury je závislá na velikosti plochy, kde se tetování provádí. V průměru trvá 2,5 – 4 hodiny.

  • Individuální řešení na míru jednotlivých klientů

Klienti ovlivňují celkový průběh i konečný výsledek. Se specialistou se domlouvají na hustotě i místě vlasové linie.

Je rovněž možné vybírat z rozsáhlého množství barev pigmentů, proto se pro každého klienta vybírá odstín, který plně odpovídá aktuální barvě vlasů a pokožky.

  • Přirozený vzhled

V rámci mikropigmentace dochází k dokonalé imitaci přírodních vlasů. Postup je postaven na technologii, při které se pigment zavádí do svrchní vrstvy pokožky hlavy. K tomu se používá speciální jehla, jejíž tenký hrot umožňuje dokonale napodobit podobu vlasových folikulů.

  • Rychlost hojení

Pokud klienti následují všechna doporučení, která po pigmentaci vlasů dostali od specialisty, mají záruku rychlého a hladkého průběhu hojení.

V prvních sedmi až deseti dnech je pigment hodně výrazný. Po této době se barva ustálí na odstín, který byl před samotnou procedurou vybrán.

  • Časově nenáročná údržba

Už nebudete muset dále používat šampony na podporu růstu vlasů. Díky permanentnímu tetování budete upravení 24 hodin denně a tento efekt vydrží roky.

  • Jistota mladšího vzhledu

U žen i mužů mají řídnoucí vlasy negativní vliv na jejich psychiku a sebevědomí. Díky pigmentaci vlasů budou nejen vypadat mladší, ale budou se tak i cítit.

Průběh zákroku

Samotnému zákroku vždy předchází konzultace mezi specialistou a klientem. Během tohoto času je klient seznámen s jednotlivými fázemi procedury a použitými technikami. Rovněž musí podepsat i veškeré dokumenty týkající se průběhu zákroku.

Před tím, než se přejde k samotné aplikaci, je vybrán vhodný odstín pigmentu pro jednotlivá místa pokožky s ohledem na barvu vlasů i fototyp. Na celý povrch jsou nanesena lokální anestetika.

Aby bylo dosaženo optimálního výsledku, je pigmentace vlasů provedena minimálně ve dvou krocích. Pigment je do vrchní vrstvy pokožky vpraven pomocí tenké jehly, která simuluje vzhled jednotlivých vlasů a folikulů.

Tip: Jak bojovat s vypadáváním vlasů u mužů.

Po každé proceduře specialista sdělí doporučení týkající se následné péče, která zajistí správný průběh hojení a dosažení žádoucích výsledků. Před zákrokem je také nutné dodržet jistá doporučení, která zajistí, že tělo pigment přijme a průběh aplikace bude dle očekávání. Mezi ta nejdůležitější doporučení patří vysazení antibiotik minimálně 14 dnů před aplikací a 14 dnů po ní. Rovněž je nezbytné přestat brát léky na ředění krve. Zjistěte, jak by ženy správně měly pečovat o své vlasy.

Měli byste obavu podstoupit pigmentaci vlasů, i pokud by Vám specialista zaručil, že se jedná o bezbolestný a bezpečný zákrok?

Slavomír Dušek