• Domov
  • Novinky
  • Vlasové implantáty – lepší řešení než paruka

Vlasové implantáty – lepší řešení než paruka

Zajímají vás nabídky paruk a příčesků? Je skvělé, že si každý den můžete vybrat nový styl vlasů a střídat je, jak se vám zachce. Ovšem pro vaše okolí to může být matoucí, a především se ve finále nebudete cítit úplně pohodlně. Řešením mohou být nové, trvalé vlasy, které vám nezmizí, jakmile se ohnete pro sebrání klíčů nebo když půjdete spát a případně pod sprchu Řeč bude o vlasových implantátech, řešení pro mnoho českých mužů a žen. V tomto článku srovnáváme, jaký způsob je vhodné zvolit, jestliže se pro ně rozhodneme.

Obsah

Vlasové implantáty moje nebo cizí?

Před rozhodnutím o podstoupení vlasové transplantace byste měli vědět, zda budete chtít transplantovat vlastní, nebo umělé vlasy. Je jen na vás, co vám přijde lepší. Jaký je rozdíl?

  • Vlastní vlasy

Transplantace vlastních vlasů je nejčastěji nabízeným způsobem, jak si nechat zahustit kštici na hlavě. Vaše vlastní vlasy se ze zarostlého místa přenesou na místo holé. Jsou odebírány z oblasti pod ušima a z týlu.

  • Umělé vlasy

Umělé vlasy (vlasové implantáty) jsou další možností, jak se snažit zachránit holá místa na hlavě. Tato metoda přichází vhod v případě, že máte úplnou pleš, nebo nechcete podstupovat náročný zákrok při transplantaci vlastních vlasů. Jedná se o vlasy vytvořené na základě nejlepších technologií tak, aby vypadaly co nejpřirozeněji. Implantáty musí splňovat přísné podmínky, takže se u oficiálních klinik nemusíte bát, že by vám nabízeli nekvalitní materiál. Samozřejmě je nutné vybrat správný odstín, aby se vytvořil přirozený efekt.

Podoba zákroku

  • Vlastní vlasy

Chirurgicky jsou odebrány vlasové štěpy, které se přemístí na určené místo a přišijí se. Může se postupovat i pomocí laserové metody, která může být o něco rychlejší. Oba způsoby jsou ale časově velmi náročné a trvají několik hodin. Zákrok je možné podstoupit i opakovaně, záleží na tom, jak moc jste s výsledkem spokojeni.

  • Umělé vlasy

Implantace se uskutečňuje pomocí speciálního nástroje, který připevní vlasy až ke svalovým povázkám.

A zase ta imunita…

Jako při transplantaci jakékoliv části těla je možné očekávat několik rizik. Jedno z nich je, jak se s novým hostem imunitní systém vypořádá. A zde přichází největší rozdíl:

  • Vlastní vlasy

Při transplantaci vlastních vlasů vás musíme uklidnit. Vaše tělo zná jednotlivé své části. Dokonce i vlasy. Dokáže tak poznat, že došlo k přemístění vlastních vlasů, a proto se nebude bránit, aby „cizího návštěvníka“ vylákalo pryč. Na řadu mohou přijít pouze klasické pooperační komplikace, ale odmítnutí transplantovaných vlasů mezi ně nebude patřit.

  • Umělé vlasy

Při nástřelu umělých vlasů dochází k přirozené povinnosti těla vypořádat se s novým prvkem. Implantáty mohou být vnímány negativně a imunitní systém začne pracovat na plné obrátky, aby dostal „narušitele“ pryč. Z tohoto důvodu jsou často předepisovány speciální léky, které imunitu sníží a zabrání tak přirozenému fungování obranného systému.

Ok, už je to za mnou. Co přijde teď?

  • Vlastní vlasy

Pár měsíců po zákroku je typické padání vlasů, jedná se ale o přirozený způsob hojení. Výhodou je, že výsledek vypadá přirozeně a je trvalý.

  • Umělé vlasy

Výsledek po zákroku přichází okamžitě na rozdíl od transplantace vlastních vlasů. Samozřejmě je nutné dodržovat přísná hygienická pravidla a dávat si pozor, aby se vám do těla nedostala žádná infekce. Nutné je si uvědomit jednu základní věc – implantáty nemohou růst. Tím pádem, pokud je jednou ostříháte, již neočekávejte jinou délku.

Dokážete už nyní odlišit transplantaci vlastních vlasů a umělé implantáty? Výborně! Teď už stačí si vybrat a vyhledat tu nejlepší kliniku, která vám pomůže. Máte s některým způsobem zkušenosti? Podělte se o něj s námi v komentářích!

Slavomír Dušek