• Domov
  • Novinky
  • Pošlete balík do Německa snadno, rychle a bez zbytečných komplikací

Pošlete balík do Německa snadno, rychle a bez zbytečných komplikací

Inspirujte se našimi tipy, jak poslat balík do Německa bez zbytečných průtahů a komplikací. Připravili jsme pro Vás podrobný postup, který uplatňuje většina přepravních společností. Zjistěte, co rozhoduje o konečné ceně poštovného a jak můžete tuto částku snížit. V článku jsme pro Vás uvedli i varianty, které máte jako odesílatel k dispozici.

Obsah

Balík do zahraničních zemí můžete poslat i z pohodlí Vašeho domova

Konkurence v oblasti přepravních služeb je poměrně vysoká a jednotlivé společnosti se předhánějí v tom, kdo poskytne svým zákazníkům lepší služby, což je pro Vás jako odesílatele zásilky skvělá zpráva. Již není výjimkou, že se zásilkou nemusíte nikam chodit a přepravce si ji sám vyzvedne u Vás doma nebo na kterékoliv jiné adrese.

Balík můžete ve většině případů zaslat na

1. adresu příjemce

2. výdejní místo v zemi příjemce

3. dobírku

Obvyklý průběh odeslání zásilky

1. Najdete si konkrétního přepravce a objednáte službu online.

2. Vyberete si preferovaný způsob odeslání z nabídky služeb přepravce.

3. Vyplníte potřebné údaje do formulářů (kontaktní údaje).

4. Balík bezpečně zabalíte a opatříte adresou odesílatele i příjemce.

5. Kurýr si ve smluvený čas vyzvedne balíčky na adrese určení.

6. Dostanete číslo zásilky, abyste ji Vy i příjemce mohli sledovat.

7. Balík se k adresátovi dostane během následujících pracovních dnů. O přesném čase bude informován předem.

Rozhodujícím faktorem při výběru přepravní společnosti bude jistě i cena, za kterou budou přepravci schopni balík doručit

Připravte se na to, že výše poštovného se bude u jednotlivých společností lišit. Vždy si prohlédněte, co vše cena zahrnuje (pojištění, sledování zásilky, doplňkové služby). Vždy si také zjistěte pro jak velký a těžký balík je částka uvedena. 

Někteří přepravci Vám nabízejí i celou řadu doplňkových služeb – některé mohou být zpoplatněné a jiné zdarma. Mezi ty nejčastěji využívané patří připojištění zásilky, opakované doručení a zaslání informace o úspěšném doručení.

Cenu za odeslání balíku můžete zjistit již po pár kliknutích

Většina společností má na svém webu online formulář, který Vám výši poštovného vypočítá po vyplnění základních údajů o balíku. Jediné, co potřebujete znát je úplná adresa příjemce i odesílatele a rozměry spolu s váhou zásilky.

Existuje způsob, jak konečnou cenu snížit na minimum

Pamatujte si, že rozhodující roli hraje způsob zabalení. Většina firem si účtuje poplatky za nestandardní způsob balení, proto je nejlepší posílat balíčky v kartonových krabicích, které svou velikostí odpovídají rozměrům přepravovaného zboží. U mnohých přepravců hraje totiž roli nejen váha, ale také velikost balíku.

Ve Vašem vlastním zájmu je nutné postarat se také o bezpečnost přepravované zásilky. Do krabice umístěte výplňkový materiál – může jím být cokoliv, co nenavýší hmotnost zásilky a zároveň zabrání otřesům a poničení zboží. Krabici poté zalepte silnou lepicí páskou.

Tip: Vždy si ověřte, že se nechystáte odeslat zboží, které patří mezi zakázané.

S výběrem přepravní společnosti si dejte záležet

Pro účely srovnání služeb přepravních společností byly vytvořeny srovnávače, které dokážou během pár okamžiků porovnat přepravní společnosti nejen z pohledu cen, ale také z hlediska nabízených služeb a zemí, do kterých doručují.

Při hledání přepravce se zaměřte také na garanci poskytovaných služeb, příplatky za doplňkové služby, rychlost doručení, omezení pro balíky, průběh odeslání a celkovou komunikaci. Jistě stojí za to přečíst si i různá hodnocení jiných zákazníků.

Aby byly Vaše informace o posílání zásilek do zahraničí kompletní, zjistěte, jak je to s DPH a clem.

Jak často využíváte služeb přepravních společností?

Slavomír Dušek