• Domov
  • Nezařazené
  • Hledáte domy k pronájmu? Mariánské Lázně mohou být skvělým místem, kde se po nich poohlížet, a to z mnoha důvodů

Hledáte domy k pronájmu? Mariánské Lázně mohou být skvělým místem, kde se po nich poohlížet, a to z mnoha důvodů

Pokud sháníte domy k pronájmu, Mariánské Lázně možná nejsou prvním městem, které vám přijde na mysl jako váš budoucí domov. Přesto existuje celá řada přesvědčivých důvodů, proč dát životě v tomto městě zelenou. Podívejme se na ně blíže!

Obsah

Nejprve je ale třeba zodpovědět otázku, proč vlastně domy k pronájmu a nikoliv ke koupi?

Sen o vlastnictví domu zůstává v duši průměrného Čecha stále pevně zakořeněn. Zároveň je ale představa o vlastním domě chimérou, která stále větší části populace nenávratně protéká mezi prsty. Řada lidí přitom stále nájemní bydlení vnímá jako podřadnou volbu, ve skutečnosti tomu ale tak být zdaleka nemusí. Důvodů, proč dům nekupovat, ale bydlet v něm raději jako nájemník, je vícero.

  • Možná se nechcete vázat na další desítky let na stejné místo, případně si na mnoho let uvázat kouli na nohu v podobě hypotéky. Zvolit místo toho možnost nájmu znamená mnohem větší flexibilitu i svobodu.
  • Je pravdou, že ceny nájmů v ČR stále stoupají. Totéž ale ve stejné míře platí i o cenách nemovitostí obecně. A konkrétně v Karlovarském kraji platí, že nájmy zde patří k nejnižším v České republice. I plně vybavené domy k pronájmu tak zde můžete najít za ceny, o kterých si v jiných krajích mohou nechat pouze zdát.
  • Daně z nemovitostí, pojistné a další poplatky uvalené na jejich majitele nejsou vaší starostí, stejně jako zajištění oprav na domě.
  • Domy mohou být kompletně vybaveny, takže můžete okamžitě po podpisu smlouvy bydlet, jako byste v domě byli odjakživa, a nemusíte řešit zdlouhavé stěhování.

Dobrá, ale proč hledat dům právě v Mariánských Lázních?

Samozřejmě, že ne každé město musí vyhovovat všem. Pokud milujete ruch velkoměsta, nemusí být dům v „Mariánkách“ tím pravým pro vás. To ale neznamená, že zde lišky dávají dobrou noc. V létě uprostřed turistické sezóny se město hemží turisty z celého světa, kteří sem jezdí jednak za místními léčivými prameny, jednak za krásnou historickou architekturou a neopakovatelnou atmosférou, které dozajista podlehnete i vy. (V zimě je naopak turistů méně a můžete si tak město nerušeně užívat.)

Tradice lázeňství je zde více než dvě stě let stará a osobnosti jako Friedrich Nietzsche, Johann Wolfgang Goethe, Antonín Dvořák, T. G. Masaryk, Mark Twain, Edward VII. a nespočet dalších se v průběhu historie přijely léčit k místním hojivým pramenům.

Architektura a bohatá historie jsou sice skvělé, ale co třeba pracovní uplatnění?

„Mariánky“ nejsou chudé ani na pracovní příležitosti, logicky jich ale bude většina navázána právě na oblast turismu, cestovního ruchu a lázeňství (včetně výroby místních proslulých oplatek). Řada místních ale za prací dojíždí. Například do blízkého Německa, nebo do větších Karlových Varů, Plzně či Chebu, kam je odtud dobré dopravní spojení. Pokud byste náhodou ve městě samotném vhodné uplatnění nemohli najít, v jeho okolí jej pak najdete takřka jistě.

Co dalšího může město nabídnout?

Kulturní akce ve městě prakticky neustávají, takže pokud je kultura tím pravým lákadlem pro vás, budete tu jako ryba ve vodě. Město je proslulé péčí o zdraví, a k ní neodmyslitelně patří i sport. Sportovních příležitostí je zde skutečně hodně, a to včetně golfového hřiště či jezdeckého a lyžařského areálu, kterými se může chlubit málokteré město obdobné velikosti. Lyže tedy rozhodně s sebou!

To byly tedy Mariánské Lázně a několik důvodů, proč byste toto město neměli jako své případné bydliště odepsat!

Znáte to v Mariánských Lázních? Jak se vám ve městě žije či jaký na vás dělá dojem? Dovedli byste si představit zde žít?

Slavomír Dušek