Proč právě silikon?

Přemýšlíte, jakou ochranu vašeho smartphonu upřednostnit? Rádi byste svému iPhonu zajistili maximální bezpečí, ale jde vám zároveň o to, aby šel i pohodlně ovládat? Ze zkušeností většiny uživatelů vyplývá, že toho nejlépe docílíte silikonovým obalem. Takové pouzdro je mimořádně elastické a bude s přístrojem dokonale „spolupracovat“. Na smartphone ho velmi lehce nasadíte a stejně snadno zase sundáte. Nejlepší volbou je přitom pouzdro zcela transparentní, které dá plně vyniknout jedinečnému designu, jímž se každý majitel iPhonu jistě rád pyšní. Vlastnictví mobilu z dílny Applu je totiž pro mnohé lidi prestižní záležitostí. Náklonnost k „nakousnutému jablku“, která jde někdy až za hranice zdravého rozumu, je přece obecně známým jevem. A když už člověk bere svůj smartphone tak vážně, jistě mu bude chtít dopřát to nejlepší, tedy kvalitní obal ze silikonu. 

Obsah

Apple si vaši přízeň zaslouží

Pokud jste skalním příznivcem této značky, nemusíme vás o výjimečnosti výrobků z dílny Applu nijak přesvědčovat. Vynikající užitné vlastnosti, unikátní design a dlouhá životnost smartphonů jsou pro vás nejspíš samozřejmostí a víte, že stojí za to váš mobil pečlivě ochránit. Co uděláte? Sáhnete po silikonovém obalu! Že se vysoká kvalita netýká jen iPhonů, ale i laptopů, dokládá následující tabulka. Jak je vidět, značku jste si určitě zvolili dobře. 

Procento závad objevených do dvou let od nákupu notebooku

ZNAČKA PORUCHOVOST ZNAČKA PORUCHOVOST
Apple 10 % Asus 20 %
Samsung 16 % Lenovo 21 %
Acer 18 % Dell 22 %
HP 19 % Toshiba 24 %

Když ne silikon, co tedy?

Přestože je silikonový obal převážnou většinou uživatelů hodnocen jako nejlepší, někteří dávají přednost jinému řešení. Možnost volby se přitom netýká pouze materiálu, ale také konstrukce pouzdra a tedy způsobu, jakým je telefon chráněn. Někdy jde o ochranu komplexní, jindy je v bezpečí pouze zadní strana mobilu. Jaké druhy pouzder, krytů a obalů můžete v obchodech běžně pořídit?

  • Flipový obal – obvykle kůže.
  • Klasické pouzdro (kapsička) – nejčastěji pravá nebo umělá kůže.
  • Zadní kryt – silikon, TPU, plast nebo „guma“.
  • „Hybrid“- kombinace materiálů jako je plast, silikon, guma atd.
  • Sportovní – neopren nebo jiná „guma“ + průhledná folie.

Lepší něco, nežli nic

Že je potřeba o váš prvotřídní smartphone dobře pečovat, o tom jistě nepochybujete. A jistě nezpochybníte ani to, že rozumně zvolený obal je nedílnou součástí takové péče. Přestože silikon coby použitý materiál vychází z většiny srovnání jako vítěz, nejde o řešení univerzální. To je jasné. Každému může vyhovovat něco jiného. Také jsou mezi námi lidé, kteří mají obalů několik, pro každou situaci jiný. Ať už si pořídíte cokoliv, bude to vždy lepší nežli nic. Váš iPhone to jistě ocení.

Je iPhone SE vaším prvním modelem od Applu? A jaké další značky mobilů vám už prošly rukama?  

Slavomír Dušek