• Domov
  • Nezařazené
  • Zastavárna aut vyřeší vaše finanční potíže rychle a jednoduše

Zastavárna aut vyřeší vaše finanční potíže rychle a jednoduše

Ocitli jste se v tíživé finanční situaci a přemýšlíte, jak by vám muže pomoci výkup aut za hotové? Odpověď je poměrně jednoduchá. Tyto společnosti totiž nabízejí nebankovní produkt v podobě půjčky se zástavou auta. Díky tomu můžete získat potřebné finance, a přitom k vyřízení nepotřebujete nic speciálního. Stačí disponovat vozem, který již v dnešní době má prakticky každý z nás.

Obsah

Jak to funguje

Popisovaný finanční produkt je k dostání v auto zastavárnách. Zde výměnou za zástavu vašeho vozu můžete získat potřebný finanční obnos. Ten se přitom pochopitelně odvíjí od toho, jakou hodnotu váš vůz má.

Existují dvě varianty této půjčky. První možnost je, že vaše auto zůstane po dobu čerpání půjčky zaparkováno na chráněném parkovišti dané zastavárny. S autem tedy nemůžete nijak manipulovat, na oplátku ovšem získáte vyšší finanční částku.

U druhé varianty můžete svůj vůz i nadále používat, což je užitečné pro všechny osoby, které se bez automobilu každý den neobjedou. Na druhou stranu je však u této možnosti půjčovaná částka zpravidla o něco málo nižší.

Zastavárna aut postupuje v několika krocích

Celý proces vyřízení popisované půjčky se zástavou auta můžeme rozdělit do čtyř kroků. I tak se však tyto nebankovní společnosti obvykle pyšní velmi rychlým administrativním procesem vyřízení. Oproti bankovním institucím tak například nevyžadují dokládat váš měsíční příjem a nenahlížejí ani do registru dlužníků.

A víte o tom, že bankovní společnosti často nabízejí jinou úrokovou sazbu, než jakou v konečném důsledku zaplatíte? Této problematice se věnuje například TENTO článek.

Důkladná kontrola vozu

Jako první přistoupí pracovníci autozastavárny k důkladné kontrole vašeho vozu. V potaz se přitom bere jak interiér, tak i exteriér a nejrůznější autodíly a autodoplňky. Cílem prohlídky je zjistit aktuální stav vozu, především karoserie, a také se zaměřit na případnou probíhající rez.

Vyčíslení hodnoty

S pomocí těchto informací se již zaměstnanci autozastavárny mohou zaměřit na vyčíslení hodnoty vozu. Tato hodnota zároveň symbolizuje maximální možnou výši půjčky, na kterou máte nárok. Je pochopitelně na vás, jestli si nakonec řeknete o částku nižší. Vše záleží na tom, na co finance v konečném důsledku vlastně využijete.

Podpis smlouvy a vyplacení peněz

Po domluvě o výši půjčované částky již jen zbývá podepsat smlouvu. K tomuto procesu si nezapomeňte přinést vše potřebné. Typicky od vás bude vyžadováno předložení platného dokladu totožnosti a dále všech dokumentů vztahujících se k vašemu vozu (malý a velký technický průkaz, doklady o pojištění apod.). A následně již dojde k vyplacení peněz v hotovosti, čímž se rovněž vyřízení tohoto finančního produktu značně urychlí.

Nezapomeňte splácet

A za poslední krok této půjčky lze považovat splácení. Na splátkách se domluvíte při podpisu smlouvy. Stejně tak si nezapomeňte zjistit i výši úročení a poplatky. Obvykle přitom není problém se s auto zastavárnou domluvit na prodloužení doby čerpání úvěru nebo naopak na předčasném splacení. Tyto společnosti se totiž svým klientům snaží ve většině případů vyjít vstříc.

Účelovost produktu není stanovena

Obrovskou výhodu půjčky se zástavou auta symbolizuje fakt, že se jedná o čistě neúčelový produkt. To znamená, že není třeba auto zastavárně dokládat, na co zapůjčené finance využijete. Peníze tak mohou posloužit jak pro překlenutí náročnějšího období, tak i třeba pro rekonstrukci bytu nebo výbavu domácnosti.

Zajímá vás více informací o oblasti účelových a neúčelových produktů? Podrobnější informace si můžete přečíst třeba v TOMTO článku.

Slavomír Dušek