Kožešinové límce ozdobí každý elegantní kabát

Pokud chcete svůj obyčejný kabát pozvednout na zcela jinou úroveň, symbolizují právě kožešinové límce správnou volbu.  Tento doplněk totiž celému vašemu outfitu dokáže dodat zcela jiný ráz a vy budete mít jistotu, že už na první pohled všechny kolem ohromíte.

Obsah

Ideální na zimu

Kožešinové límce najdou zřejmě největší uplatnění v zimních měsících. Právě v tomto období saháte totiž po kabátu nejčastěji. Výhodou těchto límců je fakt, že si je můžete kdykoliv odepnout nebo vyměnit za jiný. Rázem tak získáváte nepřeberné množství kombinací. Variantu kožešinového límce si tak můžete vybrat klidně minutu před odchodem z domu, je to na vás.

Pozor na pravost

Nevýhodou kožešinových materiálů je fakt, že se stále častěji můžeme setkat s jejich padělky. Při výběru kožešiny si tak všímejte i opravdových detailů a tyto kousky nakupujte pouze od prověřeného prodejce. Pokud máte tu možnost, navštivte kamennou prodejnu a kožešinu si vždy prohlédněte na vlastní oči. O její pravosti váš většinou již na první dotek přesvědčí její hebkost.

Všimněte si i délky jednotlivých kožešinových chlupů. U pravé kožešiny se totiž délky mohou měnit v závislosti na jednotlivých vrstvách zvířete. Napodobenina bude mít naopak všechny chlupy stejně dlouhé.

A do kožešiny se můžete zahalit třeba v nadcházející plesové sezóně. Dávku inspirace na takové večery najdete ZDE.

Kožešinové límce – na jaký kabát se hodí?

Jak jsme již naznačili, kožešinové límce se budou vyjímat především u těch elegantnějších kabátů. Pokud jste tedy spíše sportovní typ a přes zimu se oblékáte do adekvátních bund, zřejmě tento límec nebude úplně pro vás. A jaký límec zvolit na rozdílné střihy kabátů?

Velkou roli hraje velikost

Některé kabáty se pyšní límcem menším, jiné větším. V každém případě se snažte velikost kožešinového límce přizpůsobit velikosti límce u svého kabátu. Límec by měl těsně obepínat váš krk a dopřát vám tak potřebný komfort a tepelnou izolaci před okolním chladem. Většinou se límcem pyšní kabáty, které se zapínají na knoflíky nebo se zavazují kolem pasu.

Kabáty na zip

Pokud však disponujete kabátem, který žádný límec nemá (typicky kabát na zip, který se zapíná až ke krku), je třeba vyzkoušet, zda na váš kabát bude límec pěkně pasovat. Kabát zde totiž může lehce odstávat, což by mohlo vytvářet poměrně nevzhledný nežádoucí efekt.

Kožešina u kapuce

Ale zoufat v takovém případě rozhodně nemusíte. Pokud totiž disponujete kabátem s kapucí, symbolizuje moc pěkný módní doplněk kožešina u kapuce. Ta se umísťuje k jejímu okraji a vytváří tak stylové a hřejivé lemování.

S čím kožešinový límec zkombinovat?

Závěrem ještě přichází na řadu otázka, s čím bude kožešinový límec vypadat nejlépe. Rozhodně lze doporučit volit střídmé a elegantní outfity a vyhnout se velké kombinaci barev. S kožešinovým límcem například můžete zkombinovat kožešinovou čelenku, která ochrání vaše uši před zimou. Dejte si však jen pozor, aby spolu oba kožešinové kousky ladily. A to jak stylově, tak i barevně.

Zbytek outfitu je pochopitelně na vás. Kabáty s kožešinou můžete nosit jako součást svého každodenního outfitu. Vyjímat se budou s klasickými kalhotami, ale sáhnout můžete i po elegantních šatech nebo sukni, kterou doplníte pěknou blůzou. Fantazii se rozhodně meze nekladou.

Kožešinové límce rovněž představují perfektní alternativu pro všechny osoby, které s tímto materiálem teprve začínají a nechtějí se hned pouštět do huňatých kabátů nebo vest. Věřte, že i tento malý kousek dokáže váš outfit prozářit.

Několik konkrétních tipů na to, jak kožešiny obecně nosit, si můžete přečíst v TOMTO článku a nabrat tak inspiraci.

Slavomír Dušek