Jak vybrat podprsenku pod večerní róbu

Jak vybrat podprsenku k plesovým šatům, to je otázkou spousty žen chystajících se na společenskou událost. Pokud chcete být za okouzlující dámu s krásným dekoltem, přečtěte si naše tipy na téma čemu se vyvarovat a čemu naopak věnovat zvýšenou pozornost. Máte v plánu jít o víkendu na večírek či ples? Tak je tento článek určen právě vám!

Čeho si musíte všímat:

  • Druh výstřihu šatů.
  • Řešení průramek a zad na vaší róbě.
  • Materiál šatů.
  • Velikost košíčků a obvodu pod prsy.
  • Přilnavost podprsenky na těle.

Čemu se musíte vyvarovat:

  • Viditelným ramínkům.
  • Odlišnému tvaru podprsenky k výstřihu šatů.
  • Nevhodným materiálům.
  • Špatné velikosti podprsenky.
  • Viditelným okrajům prádla – průramky a záda.

Obsah

Jak vybrat podprsenku dle tvaru šatů

Vše záleží na tvaru výstřihu a vykrojení zad vaší večerní róby!

To znamená, že podprsenka musí kopírovat tvar a to nejlépe z obou stran. Pokud vám bude vyčuhovat byť kousíček spodního prádla, vaše elegance klesá a může se jednat o pěkné faux pas. Dodržujte módní etiketu a nemusíte se ničeho obávat.

Proto tedy vybírejte prádlo, které bude ve společnosti neviditelné ale přesto povznese vaše vnady. Na trhu můžete zakoupit modely, které mají zmenšené košíčky, takže můžete vyrazit v šatech s hlubokým výstřihem. Naopak vysoké košíčky nebo podprsenky bandeau jsou ideální k šatům s minimálním výstřihem.

Velmi důležitá jsou záda. Vše lze vyřešit s dobře pasující podprsenkou bez ramínek nebo takovou která má ramínka variabilní – lze je křížit, vázat kolem krku a různě měnit podle potřeby – neměla by být za žádné okolnosti vidět.

Krajka nebo jemnost?

Materiál byste měla nakombinovat tak, aby splýval. V praxi to tedy znamená že pod saténové šaty nebudete vybírat krajkové prádlo a obráceně.

Správná velikost především!

Stejně jako při výběru spodního prádla pro běžné nošení, je nutné dbát na správnou velikost i při výběru prádla před společenskou událostí.

Musíte znát velikost obvodu vašeho těla pod prsy a velikost košíčků. Podprsenka by vám neměla nikde odstávat ani vás tlačit. Bandeau podprsenky se obvykle označují klasickými konfekčními velikostmi – xs až xxl. Ostatní druhy jsou značeny konkrétními rozměry 60A až 90F.

Vaši favoritku musíte před zakoupením řádně vyzkoušet.

Ramínka či bez?

Pokud zvolíte bezramínkovou variantu, dávejte opravdu pozor.

Taková podprsenka vám musí držet jako přibitá za každé okolnosti. Nesmí klouzat dolů ani se nadzdvihávat, především při pohybech rukou.

Pokud jste takovou ještě neobjevila, máme pro vás tip.

Hledejte gelové výztuže!

Takové modely disponují gelovými proužky, které se přisají na kůži a vydrží i celou protančenou noc.

Barva – záleží na ní?

  1. Pokud vyrážíte v malých černých, máte skoro vyhráno. Pod černou barvou nebude žádná jiná barva zvýrazněna, takže nic nemůžete pokazit.
  1. Problém nastává u světlých barev vaší róby. Odstín spodního prádla by měl být o trochu světlejší, nejlépe tělový. Naštěstí je takových barev na trhu nespočetně.
  1. Černou barvu podprsenky volte v případě, že chcete být odvážnější, ale i přes to se nedoporučuje pod světlejší odstíny látek.

Před odchodem tyto kombinace vyzkoušejte nejlépe na denním světle.

Vyjímka potvrzuje pravidlo

Možná jste zahleděla fotky na sociálních sítích, kde mladé slečny odhalují dekolt plný krajek až ke krku. Ano, i vy můžete udělat vyjímku, ale musíte vědět jak na to!

Novinkou na trhu jsou totiž bralette podprsenky, které jsou nejčastěji krajkové a střihem podobné cropp topu. Pokud zvolíte šikovný a decentní střih šatů, můžete je oživit právě díky bralette. Celý dekolt až ke krku máte tedy zakrytý elegantní krajkou, která nikoho nepohorší. Buďte odvážná!

Držte se našich rad a budete za hvězdu při jakékoliv společenské události. Nebojte se vybírat takové spodní prádlo, které vyzdvihne vaši ženskost a vnady. Zaměřte se na vhodnou velikost a kombinaci s šaty a jejich materiálem.

Chystáte se o víkendu na večírek? Jakou podprsenku si vyberete? Zanechte nám komentář!

Slavomír Dušek