• Domov
  • Krása
  • Odstranění chloupků na prsou laserem? Máme odpovědi na nejčastější dotazy!

Odstranění chloupků na prsou laserem? Máme odpovědi na nejčastější dotazy!

Laser stává u dam stále populárnější metodou odstraňování nežádoucích chloupků. Ačkoliv je dnes laserová epilace už celkem běžná, laserová epilace chloupků na prsou je pro řadu z nás možná stále trochu tabu. V poslední době sice sílí hlasy zcela proti holení, a existují ženy, které se hrdě ukazují neoholené. Samozřejmě to není vaše povinnost a vaší kráse ani hodnotě neoholená pokožka neubírá. Důležité ale je, abyste se dobře cítila hlavně vy, a pro většinu z nás to stále znamená mít hladkou pokožku.

O epilaci v tomto regionu se zároveň moc nemluví, a spoustě z nás se tak vyrojí v hlavě hned několik neznámých. Proto pro vás máme odpovědi na nejčastější dotazy, na které se možná bojíte zeptat. 

Obsah

Jak funguje laserová epilace?

Laserová epilace spočívá v použití laserového záření, které je absorbováno chloupky, které se následně zahřejí a ničí kořeny vlasů. Tato metoda odstraňování chloupků je trvalá, což znamená, že byste neměli očekávat, že se chloupky budou opět vracet.

Je zákrok bolestivý?

Laserová epilace obecně není příliš bolestivá, ale někteří lidé mohou pociťovat mírné nepohodlí nebo pocit pálení. Nicméně, mnoho laserových přístrojů je vybaveno chladící funkcí, která pomáhá minimalizovat nepříjemné pocity. U moderních klinik je takové vybavení samozřejmostí.

Jaká je cena?

Cena laserové epilace se liší v závislosti na regionu a počtu sezení, které budete potřebovat. Průměrná cena za jedno sezení se obvykle pohybuje v řádech stovek až tisíců korun, ale je třeba vnímat, že po absolvování několika sezení dosáhnete trvalého účinku. Nebudete tak už muset utrácet peníze za žiletky, krémy na holení, nebo vosky.

Jaké jsou přípravy před procedurou?

Před laserovou epilací chloupků na prsou byste se měli po několik týdnů vyhnout holení nebo voskování, aby se vlasy dostaly do správné růstové fáze. Dále byste měli také předem konzultovat se svým lékařem ohledně případných alergií nebo kožních onemocnění, které by mohly ovlivnit výsledek procedury.

Je laserová epilace bezpečná?

Laserová epilace je bezpečná metoda, pokud je prováděna odborníkem a na správné pokožce. Laserová epilace je obecně vhodná pro všechny typy pleti, ale mohou existovat kontraindikace u některých jedinců, například u těhotných žen nebo u osob s některými druhy kožních onemocnění.

Než vyrazíte

Laserová epilace je bezpečná, účinná a šetrná metoda odstraňování chloupků na prsou a mnoha dalších částech těla. Pokud tedy hledáte trvalé řešení bez nežádoucích účinků, může být laserová epilace tou nejlepší volbou.

 

Dejte si ale pozor na výběr vhodné kliniky. Je jich nespočet, a proto je žádoucí vzít v úvahu následující faktory:

  • Odbornost a kvalifikace pracovníků: Zjistěte, zda jsou specialisté v oblasti dermatologie, estetické medicíny nebo kosmetiky a zda mají certifikáty pro použití laserové technologie.
  • Kvalita vybavení a použitých technologií: Laserová technologie se neustále zlepšuje a měla by být nejnovějšího standardu. Zkontrolujte, zda klinika používá moderní a bezpečné laserové přístroje.
  • Hygienické podmínky a prostředí: Zjistěte, zda klinika dodržuje vysoké hygienické standardy, jako jsou sterilizace nástrojů a dezinfekce prostor.
  • Recenze a reference: Jaké jsou zkušenosti lidí, kteří na klinice absolvovali laserovou epilaci prsou? Můžete se podívat na recenze a hodnocení online, nebo se zeptat na doporučení třeba kamarádek.
  • Cena: Na ceně pochopitelně záleží, měli byste ale vědět, že ne vždy je nejlevnější varianta ta nejlepší. Kontrolujte hlavně, zda cena odpovídá kvalitě poskytovaných služeb.

 

Pro mnoho žen je ochlupení právě v oblasti hrudníku obzvlášť nepříjemným tématem. Často se traduje, že holení žiletkou způsobuje růst ještě tlustších a tmavších chloupků, na druhou stranu může přítomnost nežádoucích chloupků snižovat sebevědomí, což může mít velmi nepříjemné důsledky v každodenním životě.

Slavomír Dušek