• Domov
  • Krása
  • Laserová epilace nohou ukáže, co je to dokonalost

Laserová epilace nohou ukáže, co je to dokonalost

Stále více žen volí laserovou epilaci nohou. Časy, kdy síla laseru používala jen na problematický knírek nad horním rtem, je dávno pryč. Standardně začalo platit, že jediné místo na lidském těle, kde má nějaký typ ochlupení své místo, je pokožka hlavy. Nikde jinde chlupy nemají co dělat. A protože je toho k odchlupování dost, laser slaví žně. Svědčí o tom nárůst počtu laserových klinik a studií, který je ve srovnání s předešlými dekádami dvojnásobný. 

A tak ženy, které byly v rámci každodenní hygieny navyklé ve sprše provádět autodepilaci nohou, houfně odhazují žiletky a berou laserová centra útokem. Proč ta změna? Jsou opravdu tak pohodlné, že je jim zatěžko provést těch několik zautomatizovaných tahů holítkem a raději utratí několik tisíc korun za laser?  

Komfort ruku v ruce s racionalitou

Existuje mnoho důvodů, proč se ženy rozhodnou pro “laserování” nohou. Některé ženy mají problémy se zarůstajícími chloupky, jiné jsou jen unavené z holení (zejména ty ženy s velmi silným růstem chloupků) a další preferují laserovou epilaci před depilačními vosky nebo cukrováním, protože je méně bolestivá, šetrnější k pokožce a přináší trvalé výsledky.

Obecně a stručně řečeno: ano, jde o pohodlí, ale také promyšlenou rozumovou úvahu – díky schopnostem laserového paprsku zastavit růst chloupků jednou provždy a zařídit tak jejich neexistenci nemá smysl dál setrvávat u holítek nebo  elektrických epilátorů.

Sedm neoddiskutovatelných výhod pro vás a vaše nohy

Pojďme se postupně podívat, jak skvěle si laser stojí ve srovnání s běžnými staršími metodami:

1. Trvalou depilací ušetříte čas

Pokud chcete mít nohy opravdu dokonale hladké (například v létě), žiletku musíte používat ve sprše každý den a stejně můžete pozorovat, jak se chloupky za nějakých 12 či 14 hodin zase derou o slovo. To je opravdu únavné, frustrující a otravné.

2. Jen díky laseru se pleť stává skutečně hladkou

Po běžném oholení není pokožka dokonale hebká ani bezprostředně poté, co odložíte holítko, i když tak vypadá. Stačí po ní přejet dlaní a snadno zjistíte, že pár zbytků, kterým se podařilo vyhnout ostří, zůstalo. O řezných ranách jako vedlejším produktu ani nemluvě. 

3. Chloupky jsou důkladně odstraněny opravdu všechny

I když se umíte depilovat rychle a rutinně, často se stává, že ve spěchu něco opominete nebo přehlédnete, zvlášť riziková je v tomto ohledu zadní strana lýtek, jejíž nedokonalosti si vaše okolí zaručeně stihne všimnout dřív než vy.  

4. Sbohem zarostlým chloupkům a pupínkům

Podráždění, zarudnutí, svědění a pupínky jsou mezi jednotlivými depilacemi na denním pořádku. Žádná jiná metoda kromě laseru s nimi zatočit nedokáže. 

5. Trvalé epilaci vděčíte za ušetřené peníze

Jednotlivá sezení samozřejmě něco stojí. Když se ale sečtou “provozní náklady” na žiletky (ach jak rychle se otupují!) či depilační krémy a veškerá další šetřicí kosmetika, tak je to investice, která se z dlouhodobého hlediska rozhodně vyplatí.

 6. Krásný a osvobozující pocit

Kdo se rozhodne pro trvalou epilaci, může odstraňování chloupků pustit jednou provždy z hlavy. Není problém změnit plány a spontánně se rozhodnout pro návštěvu bazénu nebo posilovny a nepřemýšlet úzkostlivě, jak dlouho už jsem se neholil a jestli to nebude vidět. 

7. Rychlé, bezbolestné a nekomplikované

Přesně takové laserové ošetření je. Zabere v konečném součtu několikrát několik minut a vy se pak můžete věnovat běžnému životu bez prostojů a podobně. Proč o nejlepší současnou epilační techniku ochuzovat nohy, které jsou ozdobou každé ženy? Bez obav, že někdo zahlédne na vaší noze počínající strniště, je život zase o něco hezčí. 

Všimnete si, když má někdo neoholené nohy?

Slavomír Dušek