• Domov
  • Nezařazené
  • Bluboo S1 zaujme velkým displejem bez jakéhokoliv rámečku – Nechybí ani integrovaný snímač otisku prstů a slušný výkon

Bluboo S1 zaujme velkým displejem bez jakéhokoliv rámečku – Nechybí ani integrovaný snímač otisku prstů a slušný výkon

V červenci 2017 došlo k oficiálnímu představení mobilního telefonu Bluboo S1. Pokud jste nyní ve fázi vybírání nového modelu, jistě se vám o tomto přístroji bude hodit co nejvíce informací. Přečtěte si, jaká na vás čeká konstrukce i jaké vnitřní vybavení dostal tento model do vínku.

Obsah

Velký displej pro lepší přehlednost

V současné době se můžeme stále častěji setkat s mobilními telefony, jejichž displej zabírá opravdu téměř celou plochu přístroje. A ne jinak je tomu i u Bluboo S1. Tomu vévodí displej o velikosti 5,5 palců. Displeji přitom ani nikde nepřekáží rámeček. Nechybí ani ochrana proti poškrábání displeje, která je zajištěna s pomocí speciálního Corning Gorilla Glass 4. Ve spodní části poté najdete snímač otisku prstů, který se postará o to, aby s mobilním telefonem nemanipuloval nikdo jiný než vy.

A u mobilního telefonu dále oceníte i jeho nízkou hmotnost. Ta činí přesně 175 gramů. Uživatelsky přívětivé jsou také rozměry tohoto modelu, díky kterým telefon krásně padne do ruky. Je přitom univerzální a hodí se tak jak pro ženy, tak i pro muže. Vybírat si přitom můžete z klasického černého provedení nebo vsadit na elegantnější bílou.

Mobilní telefony od čínských výrobců přitom volí čím dál více Čechů, jako si můžete přečíst ZDE. Jedná se zkrátka o skvělou výbavu za dostupnou cenu.

Vysoká kvalita snímků

Pokud si rádi s pomocí mobilního telefonu pořizujete fotografie, nepřijdete ani u tohoto modelu zkrátka. Pyšní se totiž zadním i předním fotoaparátem, jejichž kvalita je skvělá. Přední fotoaparát se může pochlubit rozlišením 5 Mpx, zadní poté rozlišením 13Mpx. O focení se přitom stará špičkový senzor Sony Exmor RS.

Bluboo S1 má slušnou hardwarovou výbavu

Co se týče vnitřního vybavení popisovaného mobilního telefonu, dočkáte se slušného výkonu. Celému přístroji vévodí osmijádrový procesor MediaTek, který doplňuje dostatečně velká paměť RAM (4 GB). Pro ukládání fotografií nebo aplikací můžete využívat vnitřní paměť telefonu o velikosti 64 GB. Kdyby vám to přeci jen nepostačovalo, můžete ji kdykoliv rozšířit zapojením micro SD karty s maximální velikostí 256 GB.

Zapomenout nesmíme ani na specifikaci baterie. Ta má v tomto konkrétním případě kapacitu 3 500 mAh, což postačuje k běžnému každodennímu používání. Frekvence nabíjení přitom pochopitelně závisí na tom, jak moc budete přístroj namáhat.

Jakožto uživatel přitom budete tento mobilní telefon obsluhovat s pomocí operačního systému Android. Díky jeho rozšířenosti se přitom jedná o skvělou variantu.

Nezapomeňte na příslušenství

Součástí balení mobilních telefonů pochopitelně bývá nabíječka a základní sluchátka. V dnešní době však již existuje množství dalších vychytávek, které se pro snadnější užívání vyplatí pořídit. Na mysli máme například obaly nebo kryty na mobilní telefony. Ty dokáží ochránit přístroj před rozbitím při případném pádu.

A vybírat si přitom můžete z nejrůznějších variant. Od klasických elegantních kousků, až po ty nejbláznivější a nejbarevnější. Některé obaly navíc plní mnoho dalších funkcí. Výjimkou není třeba přítomnost zrcátka a pány naopak potěší integrovaný otvírák na pivo. Více si o tom můžete přečíst ZDE.

Z dalšího vybavení lze doporučit například držák na mobil do auta. Ten oceníte v situacích, kdy chcete přístroj využívat jako GPS navigaci a potřebujete tak na něj neustále vidět. A pokud na cestách trávíte opravdu hodně času, můžete zvážit i pořízení handsfree. Díky němu budete moci telefonovat i za jízdy. Různé druhy příslušenství má ve své nabídce například Diten.

A pokud si potrpíte na kvalitním poslechu hudby, pořiďte si i patřičně kvalitní sluchátka pro mobilní telefony. V základní výbavě obvykle obdržíte jen nějaké obyčejnější, které však často každodenní používání neustojí.

Slavomír Dušek