• Domov
  • Nezařazené
  • IPhone 7 kryty – 3 věci, které je nutno zvážit při výběru krytu

IPhone 7 kryty – 3 věci, které je nutno zvážit při výběru krytu

IPhone 7 kryt a jeho koupě je v dnešní době již nezbytnost. Také se Vám někdy stalo, že Vám telefon upadl a poškrábal se? Pokud ano, jistě jste si od té doby nějaký kryt pořídili. Tento článek Vám přináší 3 věci, které je dobré zvážit, když kupujete nový kryt tak, aby Vašemu telefonu poskytoval co nejlepší ochranu.

Obsah

IPhone 7 kryt – Jak vybrat ten správný?

Správný, dobře padnoucí kryt s dostatečnou ochranou bychom chtěli všichni, avšak ne vždy se podaří koupě toho správného kusu. Následující informace Vám pomohou ve výběru Vašeho krytu, abyste nešlápli vedle.

1) Materiál krytu hraje důležitou roli

Při výběru je důležitý materiál, z něhož je kryt vyroben. Na trhu existuje mnoho druhů krytů ze všech různých materiálů, mezi ty nejčetnější ale patří kryty vyrobené z plastu a silikonu.

Plastové kryty jsou oproti těm silikonovým tvrdší, poskytují tedy pevnější ochranu Vašeho telefonu.

Kryty vyrobené z plastu lze je v dnešní době koupit již v každém obchodě, a to v mnoha rozmanitých designech. Důležité je ale dát si pozor na kvalitu plastu. Dnes je možné sehnat i levné produkty z čínských e-shopů, tam ale platí, že cena rovná se kvalita, je tedy lepší, si pro ochranu Vašeho iPhonu připlatit a mít tak větší jistotu.

Silikonové kryty mají velkou výhodu při nandávaní krytu na telefon, lze je libovolně ohýbat, nedají se zlomit.

Silikonové kryty často také disponují záslepkou proti prachu, která se dá zasunout na místo nabíječky nebo sluchátek, což může být velmi přínosné, protože to brání zanesení prachu a následnému špatnému kontaktu právě s nabíječkou či sluchátky. Nevýhodou však může být žloutnutí a zašednutí krytů po delším používání.

Nejlepší je pro uživatele vyzkoušet obě varianty a následně se rozhodnout, která je pro něj lepší, rozhodně ale není dobré na krytu šetřit.

2) Design – stylový kryt pro stylový telefon

Dalším, pro mnohé nejdůležitějším kritériem pro výběr krytu, je právě design a vzhled. Škála stylů se pohybuje od průhledných obyčejných krytů přes barevné s názvy a logy značek a s různými obrázky až po kryty s ušima a kožíškem napodobujícím nějaké zvíře.

Telefon je každodenní součástí našeho života a neustále ho ukazujeme, je proto dobré, aby i kryt telefonu vypadal dobře a nejlépe ladil s tím, co máme zrovna na sobě.

Průhledný kryt je tzv. must-have mezi kryty, neboť tělo iPhonu 7 je samo o sobě krásné a průhledným krytem zabijeme dvě mouchy jednou ranou – ukážeme krásu telefonu, zároveň ho ale ochráníme před poškrábáním.

Nejlepší možností je mít doma krytů několik, průhledný, další v základních barvách a pak například kryt právě s oblíbeným logem značky, hudební skupiny či jiným obrázkem. Kryty je pak možno střídat podle stylu a je dobré mít velký výběr a po čem sáhnout, protože ne každý kryt se hodí na každou příležitost.

3) Různé typy krytů poskytující různou ochranu

Existuje několik různých typů a provedení, ve kterých lze kryt pořídit, každý přitom poskytuje jinou ochranu. Vedle výše zmíněných krytů plastových a silikonových existují i pouzdra látková, do kterých se telefon jen snadno vloží a nehrozí žádné poškození ani poškrábání. Dalším typem může být například sportovní kryt na telefon, který se většinou připne na ruku a do něj se telefon vloží.

Tento článek vám tedy představil 3 věci, které je dobré zohlednit při výběru a koupi nového krytu – materiál, design a typ krytu, neboť všechny tyto věci jsou při výběru důležité a nyní máte širší perspektivu a víte, že je více možností, ze kterých si můžete vybrat.

Souhlasíte, že tři výše zmíněné věci jsou pro výběr krytu na iPhone 7 klíčové? Víte o něčem dalším či máte nějaké užitečné rady pro výběr krytu? Pokud ano, budeme rádi, když se o ně s námi podělíte v komentáři.

Slavomír Dušek